waterklankbeeld 
Stembevrijding methode
Pansori Living Sound (PLS)

"Zingen is de eigenlijke moedertaal van alle mensen want het is de meest natuurlijke en eenvoudige manier om er helemaal te zijn en onszelf volledig uit te drukken, met al onze ervaringen, gevoelens en verlangen.
Zingen is allereerst de innerlijke dans van de adem, van de ziel, maar het kan ook ons lichaam vanuit elke verstarring weer vrij laten dansen en ons het ritme van het leven leren".

uit: Over de betekenis van zingen, door Lord Yehudi Menuhin.

Onze ziel houdt van zingen en daarom houden mènsen zo van zingen. Het werkt bevrijdend om te zingen met hart en ziel. Maar tegelijkertijd vinden we het moeilijk om dat spontaan te doen. Onze negatieve gedachten en gevoelens zelf weerhouden ons er vaak van om vrijuit geluid te maken, ons eigen lied te zingen. Veel mensen denken dan dat ze niet kùnnen zingen. Of ze kunnen wel zingen, maar doen dat niet echt vanuit hun hart, omdat er allerlei gedachten en gevoelens in de weg staan, zoals:

Het is vaak moeilijk om jezelf te laten horen in het bijzijn van anderen en tegelijkertijd wil je niets liever dan daar ruimte aangeven en in je kracht staan.

Individuele sessies Stembevrijding

In een individuele sessie wordt gewerkt aan de vrijmaking van je stem, volgens de methode Pansori Living Sound.

Hierbij ga je zelf de klanken zingen en worden alle zintuigen gestimuleerd. Op deze manier ordent de klank het lichaam, wat een bevrijdende en helende werking geeft.

Informatie en opgave: contact